- מרצה: אירית כינור
- תאריך: יום: שני│ שעה: 12:30-11:00
- מיקום: אולם התיאטרון
- מחיר מנוי: 455 ₪
הזכות לשינויים שמורה
תוכנית הקורס
-
פרס נובל לפרופ' עדה יונת על גילוי מבנה הריבוזום
מה תפקידו של הריבוזום שנמצא בכל התאים בטבע? ומה חשיבות הגילוי של המבנה המדויק שלו שעליו קיבלה פרופ' עדה יונת פרס נובל.
28.10.24 -
של מי הילדים האלה?
האם ייתכן שבדיקת דנ"א תצביע על כך שלאם נולדו ילדים והם לא שלה? מה ההסבר לתופעה? והאם ייתכן שלא מעט בני אדם יגלו בבדיקת דנ"א שאמם אינה אמם הגנטית?
25.11.24 -
חזק יותר, גבוה יותר, גנטי יותר
הועד האולימפי הבינ"ל מתמודד כבר שנים עם בעיית הסמים וההורמונים בספורט, אך לאחרונה הבין שעליו להתמודד עם הסימום הגנטי. על משמעותו, וכיצד ניתן לגלות את הספורטאים שהשתמשו בו.
23.12.24 -
גוף האדם – תכנון לא תבוני
האם ישות תבונית יצרה את האדם? או האדם הוא בע"ח שנוצר מטלאים על גבי טלאים. כשבוחנים את גוף האדם מגלים שהוא בנוי בצורה מרושלת ובתכנון לקוי. רק כשמבינים שאנו תוצרים של תהליך אבולוציוני הפגמים מקבלים הסבר.
27.01.25 -
איבר על שבב
במשך שנים יצרני התרופות ערכו ניסויים בעכברים לפני שקיבלו אישור לבצע ניסויים בבני אדם. לאחרונה התברר שתרופות שהשפיעו לטובה על עכברים כשלו בטיפול בבני אדם. הפתרון לבעיה נמצא בטכנולוגיה חדשה שנקראת איבר על שבב.
17.02.25 -
קונקטום – הרשת המוחית העצבית
לכל אדם טביעת אצבעות ורצף דנ"א ייחודי. כיום מתברר שלכל אדם רשת עצבית מוחית ייחודית. מה ניתן ללמוד מרשת זו על מחלות הקשורות למוח, האם ניתן לאבחן מחלות בטרם פרצו.
24.03.25 -
בחזית הטיפולים החדשים - המיטוכונדריה
אברונים קטנים נמצאים בכל התאים שלנו, המיטוכונדריות. מה תפקידן? מה קורה כשהן פגומות? כיום נחשבות המיטוכונדריות לחזית הטיפולים במחלות מסוימות ומתברר שיש להן תפקיד חשוב בהאטת תהליכי ההזדקנות.
28.04.25 -
אפיגנטיקה – התורשה שמעבר לדנ"א
האם לסביבה יש השפעה על הגנים שלנו ועל פעילותם? האם ייתכן שחוויות שעבר אדם בחייו יעברו גם לצאצאיו? ואם כן, לכמה דורות אחריו? מה שנשמע עד לא מזמן כלא ייתכן מתברר היום כגורם משפיע על העברת תכונות.
26.05.25